Μετεγχειρητικές οδηγίες αμυγδαλεκτομής - αδενοτομής- μυριγγοτομής

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετεγχειρητικές οδηγίες αμυγδαλεκτομής - αδενοτομής- μυριγγοτομής

Health is beauty blog
Α. ΑΜΥΓΔΑΛΕΚΤΟΜΗ

1. Το χειρουργημένο παιδί όταν βγει από την Κλινική πρέπει να παραμείνει μέσα στο σπίτι του μία εβδομάδα ( 7 ημέρες ) και μετά να έλθει στο ιατρείο δηλαδή την 7η  μέρα από την εγχείρηση για να εξετασθεί από το γιατρό.

2. Καλό θα είναι το διάστημα που θα μείνει στο σπίτι να μην έχει επισκέψεις συγγενών για να αποφύγει έτσι τυχόν μετάδοση από αυτούς μικροβίων.

3. Να βάζει θερμόμετρο το παιδί 2-3 φορές την ημέρα και εάν παρατηρηθεί πυρετός που να επιμένει πάνω από 38°-38,5° C  τότε να επικοινωνήσει με το γιατρό.

4. Σε περίπτωση αιμορραγίας πρέπει αμέσως και οποιαδήποτε ώρα να επικοινωνήσει με το γιατρό ή να μεταβεί στο Νοσοκομείο.

5. Το φαγητό του πρέπει να είναι καλά βρασμένο, μαλακό και κρύο,( π.χ. σούπες, γάλα, γιαούρτι, πουρές ζυμαρικά, κρέμες, πολτός από κρέας, αυγά μελάτα, άφθονα υγρά που να μην είναι ξινά. Ψωμί ξερό ή φαγητά στέρεα πρέπει να αποφεύγονται.

6. Να μην δίνεται ασπιρίνη για παυσίπονο.

7. Προκειμένου το παιδί να ταξιδεύσει ή να πάει σχολείο να πάρει την έγκριση του ιατρού.   


Β. ΜΥΡΙΓΓΟΤΟΜΗ

1. Στα παιδιά που έχει γίνει μυριγγοτομή – με ή χωρίς σωληνάκια – όταν πρόκειται να τα λούσετε να κλείνετε τα αυτιά τους με βαμβάκι – μουσκεμένο με λάδι ή βαζελίνη  ή με ωτοασπίδες.

2. Εάν παρατηρήσετε να τρέχει συνέχεια υγρό από το αυτί τους να επικοινωνήσετε με το γιατρό.

3. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ( 30-40 ημέρες ) να επισκέπτεστε τον ιατρό για εξέταση.
Επικοινωνία
Athens Pallini
15351
healthisbeautyblog@gmail.com
Άρθρα στο Blog
Επιστροφή στο περιεχόμενο