Οφέλη από το γάλα γαιδούρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οφέλη από το γάλα γαιδούρας.

Health is beauty blog
Το γάλα γαϊδούρας έχει μακρά ιστορία φαρμακευτικών και καλλυντικών χρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιπποκράτης το χρησιμοποίησε ως θεραπεία για αρθρίτιδα, βήχα και πληγές. Τα καλλυντικά προϊόντα που μπορεί να έχουν γάλα γαϊδούρας ως κύριο συστατικό περιλαμβάνουν κρέμες δέρματος, μάσκες προσώπου, σαπούνια και σαμπουάν. Μία από τις πιο κοινές χρήσεις για το γάλα γαϊδούρας είναι ως συστατικό στα αντιγηραντικά καλλυντικά. Έχει ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την προστασία του δέρματος, του προσώπου και των μαλλιών σας. Η Κλεοπάτρα λέγεται ότι διατήρησε το απαλό, λείο δέρμα της με λουτρά γάλακτος γαϊδούρας

Πλεονεκτήματα
Τα τελευταία χρόνια, το γάλα γαϊδούρας προσελκύει περισσότερη προσοχή λόγω των ομοιοτήτων του με το ανθρώπινο γάλα, και του μοναδικού πλεονεκτήματος να είναι συμπληρωματικό του ανθρώπινου γάλακτος. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος γαϊδούρας είναι υψηλή. Επιπλέον, το γάλα γαϊδούρας έχει πολλά ακόρεστα λιπαρά οξέα ειδικά λινολεϊκό οξύ και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σελήνιο. Το γάλα γαϊδούρας έχει επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καθυστερώντας τη διαδικασία γήρανσης και είναι πλούσιο σε είδη ανοσοενισχυτικών ουσιών στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το γάλα γαϊδούρας είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη στο γάλα γαϊδούρας είναι σε μεγάλο βαθμό ο ορός γάλακτος, ο οποίος έχει ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης ορισμένων βακτηρίων και ιών.
Η φαρμακευτική αξία του γάλακτος γαϊδουριών καταγράφηκε και στις δύο πολύτιμες συνταγές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από τον Sun Simiao στη δυναστεία Tang και στο Compendium of Materia Medica από τον Li Shizhen στη δυναστεία των Μινγκ. Στο Περού, το γάλα γαϊδούρας χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία ασθενειών όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα, ο διαβήτης, η γαστρίτιδα και ακόμη και η ανακούφιση της κλιμακτηριακής δυσφορίας. Υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που θεραπεύουν τη φυματίωση και το γαστρικό έλκος με την κατανάλωση γάλακτος γαϊδούρας στο Xinjiang της Κίνας. Σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, το γάλα γαϊδούρας δεν είναι μόνο το συστατικό πολλών βιολογικών προϊόντων, αλλά και ένα είδος προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης, αποδεκτό από όλο και περισσότερους ανθρώπους. Συνοψίζοντας, το γάλα γαϊδούρας έχει υψηλή διατροφική και φαρμακευτική αξία.
Βασικά συστατικά του γάλακτος γαϊδούρας
Ως αδιάλυτη πρωτεΐνη η καζεΐνη είναι δύσκολο να αφομοιωθεί και μπορεί να σχηματίσει μεγαλύτερα και σκληρότερα πήγματα στο στομάχι του μωρού. Ωστόσο, η πρωτεΐνη ορού του γάλακτος της γαιδούρας, που ανήκει σε διαλυτή πρωτεΐνη, σχηματίζει μόνο μικρά και μαλακά πήγματα στο στομάχι του βρέφους, και είναι εύκολο να αφομοιωθεί και να απορροφηθεί.
Επιπλέον, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιέχει μια ποικιλία από πρωτεΐνες βιολογικής δραστηριότητας, ένζυμα, πεπτίδια, ανοσοποιητικούς παράγοντες και αυξητικούς παράγοντες, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Η διατροφική αξία και η βιολογική δραστικότητα της πρωτεΐνης του ορού του γάλακτος είναι πολύ υψηλή, επομένως χαρακτηρίζεται ως "ο βασιλιάς της πρωτεΐνης". Η ταυρίνη είναι ένα είδος αμινοξέων που περιέχουν θείο και δεν περιέχουν πρωτεΐνες. Η περιεκτικότητα σε ταυρίνη στο γάλα γαϊδούρας ήταν 0,87 mg/100 g, χαμηλότερη από εκείνη του ανθρώπινου γάλακτος (6,117 mg/100 g). Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε γάλα γαϊδούρας ήταν εννέα φορές υψηλότερη από εκείνη του αγελαδινού γάλακτος (0,097 mg/100 g). Η ταυρίνη μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των βρεφών, την αγωγιμότητα των νεύρων και την τελειοποίηση της όρασης. Επιπλέον, η ταυρίνη βοηθάει τη χρήση ασβεστίου, την ανάπτυξη καρδιακών μυών και την πέψη του λίπους. Είναι το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό στην ανάπτυξη των βρεφών. Εκτός αυτού, μπορεί να βοηθήσει την έκκριση ορμονών υπόφυσης και τη διέγερση του παγκρέατος, και έπειτα να βελτιώσει τη δράση του συστήματος ενδοκρινίου, να ρυθμίσει τον μεταβολισμό, να ενισχύσει την ανοσία του σώματος και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κούρασης.
Η αναλογία φωσφόρου ασβεστίου του γάλακτος γαϊδούρας ήταν καλύτερη από εκείνη του αγελαδινού γάλακτος.
Το γάλα γαϊδούρας είναι πιο κατάλληλο για το μωρό από το αγελαδινό γάλα και τη σκόνη. Το γάλα γαϊδούρας είναι ένα είδος πολύτιμου γαλακτοκομικού πόρου με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, χοληστερόλη, και έχει κατάλληλο ποσοστό ασβεστίου και φωσφόρου
Η αντιοξειδωτική ικανότητα στο γάλα γαϊδούρας ήταν υψηλότερη από αυτή στο αγελαδινό γάλα
Η περιεκτικότητα σε λακτόζη του γάλακτος γαϊδούρας είναι υψηλή και μπορεί να προωθήσει τον ευεργετικό μικροβιακό πολλαπλασιασμό του εντερικού σωλήνα.
Παραγωγή
Η απόδοση του γάλακτος της γαϊδούρας είναι σχετικά χαμηλή. Ένα γαϊδούρι παράγει μόνο 100-150 κιλά σε μία περίοδο γαλουχίας για επεξεργασία και χρήση. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας γάλακτος γαϊδουριών, θα βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής αναλογίας χρησιμοποίησης των γαλακτοκομικών πόρων γαϊδουριών, στην αύξηση του ενθουσιασμού της αύξησης των γαϊδουριών, στην αύξηση του εισοδήματος των γεωργών και των κτηνοτρόφων και στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.Επικοινωνία
Athens Pallini
15351
healthisbeautyblog@gmail.com
Άρθρα στο Blog
Επιστροφή στο περιεχόμενο