Μία νέα μελέτη δείχνει υψηλότερη πιθανότητα θανάτου από καρκίνο που σχετίζεται με την παχυσαρκία σε περιοχές που καταναλώνουν περισσότερο γρήγορο και πρόχειρο φαγητό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μία νέα μελέτη δείχνει υψηλότερη πιθανότητα θανάτου από καρκίνο που σχετίζεται με την παχυσαρκία σε περιοχές που καταναλώνουν περισσότερο γρήγορο και πρόχειρο φαγητό.

Health is beauty blog
Προηγούμενες μελέτες έδειξαν συσχέτιση κοινωνικοοικονομικών παραγόντων και κοινωνικών καθοριστικών παραγόντων υγείας με χειρότερα αποτελέσματα καρκίνου.
 
Οι καρκίνοι που σχετίζονται με την παχυσαρκία αντιπροσωπεύουν το 40% όλων των καρκίνων στις ΗΠΑ. Η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων είναι ένας τροποποιήσιμος παράγοντας που φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από καρκίνο που σχετίζεται με την παχυσαρκία. Η διαμονή σε περιοχές με λιγότερη πρόσβαση σε παντοπωλεία και υψηλότερη πρόσβαση σε γρήγορο φαγητό η οποία μειώνει την πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα έχει μελετηθεί ανεπαρκώς.
 
Η μελέτη έδειξε ότι οι κοινότητες με εύκολη πρόσβαση σε γρήγορο φαγητό είχαν 77% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλά επίπεδα θνησιμότητας από καρκίνο που σχετίζεται με την παχυσαρκία, με βάση δεδομένα από μια νέα συγχρονική μελέτη περισσότερων από 3.000 κοινοτήτων.
 
 
Οι Malcolm Seth Bevel, PhD, of the Medical College of Georgia, Augusta, and colleagues,, έγραψαν στην εργασία τους, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Oncology. Ότι η αυξημένη υγιεινή διατροφή έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας και με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και θνησιμότητας, η πρόσβαση όμως σε πιο υγιεινή διατροφή παραμένει πρόκληση σε κοινότητες με λιγότερη πρόσβαση σε παντοπωλεία και υγιεινές επιλογές τροφίμων ή / και εύκολη πρόσβαση σε παντοπωλεία και γρήγορο φαγητό
 
Τα ευρήματα αυτής της συγχρονικής οικολογικής μελέτης υποδηλώνουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί και οι ενδιαφερόμενοι φορείς της κοινότητας (π.χ. αγρότες και κηπουροί) θα πρέπει να εφαρμόσουν βιώσιμες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του καρκίνου και την καθιέρωση πρόσβασης σε πιο υγιεινά τρόφιμα, με την ανάπτυξη π.χ. κοινοτικών κήπων σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες σε εθνικό επίπεδο.Επικοινωνία
Athens Pallini
15351
healthisbeautyblog@gmail.com
Άρθρα στο Blog
Επιστροφή στο περιεχόμενο