Το τέλος των αντιβιοτικών

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το τέλος των αντιβιοτικών

Health is beauty blog
Όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως από την παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία και τους αρμόδιους φορείς έχουμε φτάσει στο τέλος των αντιβιοτικών Και αυτό οφείλεται στα πολυανθεκτικά μικρόβια που εμείς δημιουργήσαμε με την υπερκατανάλωσή τους.
Η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά δύσκολη καθώς έχουμε πρωτιά στην Ευρώπη στην υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών.
Η αντοχή στις καρβαπενέμες για τα νοσοκομειακά μικρόβια, όπως είναι τα στελέχη Acinetobacter spp και Klebsiella spp κυμαίνεται από 40%-95%, ενώ τα Κολοβακτηρίδια που απομονώνονται στην κοινότητα από ασθενείς με ουρολοιμώξεις είναι ανθεκτικά >50% στην αμοξυκιλλίνη, 24% στην κοτριμοξαζόλη και ~20% στις κινολόνες.
Λόγω της αντοχής στα αντιβιοτικά πεθαίνουν κάθε χρόνο περίπου 700.000 άνθρωποι από λοιμώξεις που προκάλεσαν μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
Τα βακτήρια ενεργοποιούν μηχανισμούς που εξουδετερώνουν τα αντιβιοτικά που λαμβάνουμε ενώ συγχρόνως τα πολυανθεκτικά στελέχη αποικίζουν και τις φυσιολογικές μας λωρίδες ώστε ο κίνδυνος για μελλοντικές λοιμώξεις που θα προκαλέσουν τα πολυανθεκτικά μικρόβια ελλοχεύει συνεχώς αφού μέσω των χλωρίδων μας προκαλούνται οι περισσότερες λοιμώξεις.
Δείτε εδώ το πλήρες άρθρο.

Πηγές άρθρου:Επικοινωνία
Athens Pallini
15351
healthisbeautyblog@gmail.com
Άρθρα στο Blog
Επιστροφή στο περιεχόμενο